Afrikansk kyllinggryte

Afrikansk kyllinggryte

Oppdag en deilig oppskrift på african chicken stew, perfekt for varme middager. Enkel å lage og full av smak. Prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss olivenolje
  • 2. 1 (1,4 kg) stekekylling, uten ben og skåret i bitestørrelse biter
  • 3. 2 fedd hvitløk, knust
  • 4. 1 løk, hakket
  • 5. 1 stor potet, i terninger
  • 6. 1 teskje malt spisskummen
  • 7. 1 teskje malt korianderfrø
  • 8. 1 teskje svart pepper
  • 9. 1 teskje knuste rød pepperflak
  • 10. 1 teskje salt
  • 11. 1 kopp vann
  • 12. 3/4 kopp usaltet peanøttsmør av naturlig type
  • 13. 1 (425 g) boks kikerter, drenert og skylt

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor stekepanne med lokk, varm opp olje over middels høy varme. Tilsett kylling, og brun raskt. Fjern kyllingen fra pannen. Skru ned varmen til middels lav, og tilsett hvitløk, løk og potet i pannen; stek i 2 til 3 minutter. Krydre med spisskummen, koriander, svart pepper, rød pepper og salt. La ikke hvitløken bli brent.
  2. 22. Bland inn vann og den brune kyllingen, samt eventuelle safter som har samlet seg. Sett på lokket og la det småkoke, rør av og til, i 10 til 15 minutter.
  3. 33. Fjern lokket, og rør inn peanøttsmør og kikerter. Sørg for at peanøttsmøret er godt blandet inn. Sett på lokket igjen og la det småkoke i ytterligere 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt og potetene er møre. Ta av varmen, juster krydderet etter smak, og server.