
Hvitløkspotetgrateng
oppskrift på garlic potatoes gratin - en kremet og smakfull rett med poteter og hvitløk. perfekt som tilbehør til middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 pund røde poteter, skrellet og skivet
- 6 unser Gouda-ost, revet, delt
- 3 ss smør
- 5 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ½ kopper kremfløte
- 1 ts salt
- ½ ts svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form lett.
- 2I den forberedte formen legger du lagvis 1/2 av potetene, 1/2 av osten, deretter de resterende potetene.
- 3Smelt smøret i en liten stekepanne over middels varme. Surr hvitløk til den er duftende og gyllen; hell over potetene.
- 4Bland krem, salt og pepper; hell jevnt over potetene og strø resten av osten over.
- 5Stek i forvarmet ovn i 75 minutter. Server umiddelbart.