Potet, grønnsaker og geitost-quesadillas

Potet, grønnsaker og geitost-quesadillas

Lær hvordan du lager deilige quesadillas med potet, grønnsaker og geitost. Perfekt for en rask middag eller lunsj, enkel å lage for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/3 kopper skrelte Yukon Gold-poteter i 1/2-tommers terninger (ca. 2 mellomstore)
  • 2 teskjeer chilipulver
  • 1 1/3 kopper (pakket) grovt revet varmpepper Monterey Jack-ost (5 til 6 unser)
  • 1 1/3 kopper hermetisk salsa verde (tomatillosalsa)
  • 4 2/3 kopper grovt hakkede stilkede sennepsblader (fra 1 bunt), delt
  • 4 mel tortillas med 8 tommers diameter
  • 85 gram fersk geitost, grovt smuldret, som er avkjølt
  • Olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser bakepapir på en stekeplate og forvarm ovnen til 135°C (275°F). Damp potetene til de er møre, ca. 8 minutter. Legg dem i en stor bolle; strø over salt, pepper og chilipulver. Vend godt slik at de blir dekket. La potetene avkjøle i 15 minutter. Bland inn ost av typen Jack. I mellomtiden, blend salsa og 2/3 kopp (pakket) grønne blader i en liten foodprocessor til grønnsakene er finhakket. Legg tortillalefser på arbeidsflaten. Fordel de resterende grønne bladene på den nederste halvdelen av hver. Topp med potetblandingen, deretter geitost og 2 spiseskjeer salsa-blanding for hver. Brett den enkle tortilla-halvdelen over fyllet, og press sammen for å gjøre den kompakt. Pensle med olje. Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels varme. Legg 2 quesadillas med oljesiden ned i pannen. Pensle toppen med olje. Stek til quesadillasene er brune, ca. 3 minutter på hver side. Overfør til stekeplaten i ovnen for å holde varmen. Gjenta med de resterende 2 quesadillasene. Skjær hver quesadilla i 3 eller 4 vinger. Server med resten av salsaen.
  2. 2Plasser bakepapir på en stekeplate og forvarm ovnen til 135°C (275°F). Damp potetene til de er møre, ca. 8 minutter. Legg dem i en stor bolle; strø over salt, pepper og chilipulver. Vend godt slik at de blir dekket. La potetene avkjøle i 15 minutter. Bland inn ost av typen Jack. I mellomtiden, blend salsa og 2/3 kopp (pakket) grønne blader i en liten foodprocessor til grønnsakene er finhakket.
  3. 3Legg tortillalefser på arbeidsflaten. Fordel de resterende grønne bladene på den nederste halvdelen av hver. Topp med potetblandingen, deretter geitost og 2 spiseskjeer salsa-blanding for hver. Brett den enkle tortilla-halvdelen over fyllet, og press sammen for å gjøre den kompakt. Pensle med olje.
  4. 4Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels varme. Legg 2 quesadillas med oljesiden ned i pannen. Pensle toppen med olje. Stek til quesadillasene er brune, ca. 3 minutter på hver side. Overfør til stekeplaten i ovnen for å holde varmen. Gjenta med de resterende 2 quesadillasene.
  5. 5Skjær hver quesadilla i 3 eller 4 vinger. Server med resten av salsaen.