Midtøstens ris med svarte bønner og kikerter

Midtøstens ris med svarte bønner og kikerter

oppskrift på mid eastern rice med svarte bønner og kikerter. en smakfull og næringsrik rett som passer til hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss olivenolje
  • 2. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3. 1 kopp ukokt basmatiris
  • 4. 2 teskjeer malt spisskummen
  • 5. 2 teskjeer malt koriander
  • 6. 1 teskje malt gurkemeie
  • 7. 1 teskje malt cayennepepper
  • 8. 1 liter kyllingkraft
  • 9. 680 gram karbonadede kyllingkjøttdeig
  • 10. 2 bokser (à 425 gram) kikerter, drenert og skylt
  • 11. 2 bokser (à 425 gram) svarte bønner, drenert og skylt
  • 12. 1 bunt fersk koriander, hakket (valgfritt)
  • 13. 1 bunt fersk persille, hakket (valgfritt)
  • 14. 1/4 kopp pinjekjerner (valgfritt)
  • 15. salt etter smak
  • 16. nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olivenoljen i en stor kjele over middels varme. Rør inn hvitløk, og kok i 1 minutt. Rør inn ris, spisskummen, koriander, gurkemeie og cayennepepper. Kok og rør i 5 minutter, deretter hell i kyllingkraft. Kok opp. Skru ned varmen til lav, dekk til, og la det småkoke i 20 minutter.
  2. 22. Plasser kalkunen i en stekepanne over middels varme, og kok til den er jevnt brunet.
  3. 33. Vend forsiktig den kokte kalkunen, kikerter, svarte bønner, koriander, persille og pinjekjerner inn i den kokte risen. Smak til med salt og pepper.