Beet Risotto

Beet Risotto

Lær å lage en deilig og fargerik beet risotto. En enkel oppskrift som passer til alle anledninger, med naturlig sødme og vakker farge.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 kopper lavsaltet kylling- eller grønnsaksbuljong
  • 3 mellomstore røde eller gyldne rødbeter (ca. 450 gram)
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 mellomstor løk, finhakket
  • 3 1/2 teskjeer kosher-salt, delt
  • 1 1/4 teskjeer nykvernet svart pepper, delt
  • 1 1/2 kopper arborio- eller carnaroli-ris
  • 4 teskjeer hvitvins- eller champagneeddik, delt, pluss mer
  • 3 spiseskjeer kremfløte
  • 4 spiseskjeer grovhakket persille, delt
  • 2 unser fersk geitost, smuldret (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp kraft og 5 kopper vann i en stor kjele på høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke forsiktig. I mellomtiden, skrell rødbetene, og riv dem grovt med en food processor utstyrt med rivjern eller de store hullene på et rivjern. Varm opp en stor, bred gryte eller stekepanne på middels høy varme. Smelt smør og olje, og rør av og til til smøret er smeltet. Tilsett løk og stek til den er myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett rødbetene, 1 ts salt og 1/2 ts pepper, og stek til de er møre, ca. 10 minutter til. Tilsett ris og kok, og rør konstant i ca. 2 minutter. Deretter tilsetter du 1 1/2 kopper kraft, 3 ts eddik og 1 ts salt. Skru ned varmen til middels og la det småkoke, og rør hele tiden til væsken har fordampet. Fortsett å tilsette kraft, 3/4 kopp om gangen, etter hvert som risen absorberer væsken, og rør konstant. La det småkoke til risen er mør, ca. 30–40 minutter; smak til med 1 ts salt og 1/2 ts pepper halvveis i koketiden. Omtrent 2 minutter før risen er al dente, tilsett fløte, 2 ss persille, resten av eddiken (1 ts), 1/2 ts salt og 1/4 ts pepper. Fordel retten på 4 tallerkener eller boller, og topp med geitost, hvis du bruker det, og resten av persillen (2 ss).
  2. 2Kok opp kraft og 5 kopper vann i en stor kjele på høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke forsiktig.
  3. 3I mellomtiden, skrell rødbetene, og riv dem grovt med en food processor utstyrt med rivjern eller de store hullene på et rivjern.
  4. 4Varm opp en stor, bred gryte eller stekepanne på middels høy varme. Smelt smør og olje, og rør av og til til smøret