Thailandsk grønn kyllingcurry

Thailandsk grønn kyllingcurry

Lær hvordan du lager en smakfull thai green curry med kylling. En enkel oppskrift som passer for hele familien. Perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund skinn- og benfri kyllingbryst, delt i 1-tommers terninger
  • 2. 1 spiseskje mørk soyasaus
  • 3. 1 spiseskje allsidig mel
  • 4. 2 spiseskjeer matolje
  • 5. 2 spiseskjeer grønn karrypasta
  • 6. 2 grønne løk med toppene, hakket
  • 7. 3 fedd hvitløk, skrelt og hakket
  • 8. 1 teskje fersk ingefær, skrelt og finhakket
  • 9. 2 kopper kokosmelk
  • 10. 1 spiseskje fiskesaus
  • 11. 1 spiseskje mørk soyasaus
  • 12. 2 spiseskjeer hvitt sukker
  • 13. 1/2 kopp korianderblader, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Vend kyllingen først i 1 spiseskje mørk soyasaus, deretter i melet, slik at bitene blir jevnt dekket. Varm opp oljen i en stor stekepanne på middels høy varme. Legg kyllingen i pannen, kok og rør rundt til den er brunet, ca. 5 minutter. Ta kyllingen ut av pannen.
  2. 22. Skru ned varmen til middels og rør inn currypasta. La det koke i 1 minutt til det dufter godt, deretter tilsett grønn løk, hvitløk og ingefær; la det koke i ytterligere 2 minutter. Legg kyllingen tilbake i pannen, og rør slik at den blir dekket av currysausen. Rør inn kokosmelk, fiskesaus, 1 spiseskje soyasaus og sukker i kyllingcurryen. La det småkoke på middels varme i 20 minutter, til kyllingen er mør. Server med frisk koriander som garnityr.