Ciabatta-brød
Lær hvordan du lager autentisk ciabatta brød hjemme. Enkel oppskrift som gir sprø skorpe og luftig innside. Perfekt til frokost eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper vann
- 1 1/2 teskjeer salt
- 1 teskje hvitt sukker
- 1 spiseskje olivenolje
- 3 1/4 kopper brødmel
- 1 1/2 teskjeer brødmaskinhelsur
Fremgangsmåte
- 1Legg ingrediensene i brødmaskinens bolle i den rekkefølgen produsenten anbefaler. Velg deigenivået, og start maskinen. (Se redaktørens merknad for instruksjoner om standmixer.)
- 2Deigen vil være ganske klissete og våt når syklusen er ferdig; motstå fristelsen til å tilsette mer mel. Legg deigen på et godt melet bord, dekk med en stor bolle eller smurt plastfolie, og la den hvile i 15 minutter.
- 3Lett melet bakepapir eller smør bakebrettene. Bruk en serrert kniv til å dele deigen i to deler, og form hver del til en oval på ca. 3x14 tommer. Plasser brødene på de forberedte brettene og strø lett med mel. Dekk til, og la dem heve på et sted uten trekk i omtrent 45 minutter.
- 4Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 5Sprøyt brødene med vann. Plasser brødene i ovnen, på midterste rille. Stek til de er gyldne og sprø, i 25 til 30 minutter.