
Farinata-kiler
oppskrift på farinata wedges, en deilig og enkel italiensk snacks. perfekt som forrett eller snacks til helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1, 2 kopper (8 3/4 unser) kikertmel*
- 2. 1 1/4 teskjeer salt
- 3. 3/4 teskje malt pepper
- 4. 1 3/4 kopper vann, romtemperert
- 5. 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 31. Visp kikertmel, salt og pepper i en stor bolle for å blande. Visp 1 3/4 kopper vann og 1/4 kopp olivenolje i en middels stor bolle. Tilsett vannblandingen i de tørre ingrediensene; visp til røren er glatt. Dekk til og la stå i romtemperatur i 1 time. Forvarm grillen. Gni en ovnssikker stekepanne med 12 tommers diameter grundig inn med 1 spiseskje olivenolje. Hell halvparten av røren i pannen, og vipp pannen for å fordele røren jevnt. Grill til den er gyllenbrun, ca. 4 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 230°C. Overfør pannen til ovnen og stek farinata til den er ferdig, det vil si at en kniv stukket inn i midten kommer ut ren, ca. 3 minutter. La avkjøle. Bruk en slikkepott til å løsne farinata fra sidene av pannen, og skyv den deretter ut på et skjærebrett. Gjenta med den andre halvparten av røren. Skjær hver farinata i 6 båter.
- 42. Visp kikertmel, salt og pepper i en stor bolle for å blande. Visp 1 3/4 kopper vann og 1/4 kopp olivenolje i en middels stor bolle. Tilsett vannblandingen i de tørre ingrediensene; visp til røren er glatt. Dekk til og la stå i romtemperatur i 1 time.
- 53. Forvarm grillen. Gni en ovnssikker stekepanne med 12 tommers diameter grundig inn med 1 spiseskje olivenolje. Hell halvparten av røren i pannen, og vipp pannen for å fordele røren jevnt. Grill til den er gyllenbrun, ca. 4 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 230°C. Overfør pannen til ovnen og stek farinata til den er ferdig, det vil si at en kniv stukket inn i midten kommer ut ren, ca. 3 minutter. La avkjøle. Bruk en slikkepott til å løsne farinata fra sidene av pannen, og skyv den deretter ut på et skjærebrett. Gjenta med den andre halvparten av røren. Skjær hver farinata i 6 båter.
- 64. *Tilgjengelig i butikker med Midtøsten-produkter og noen helsekostbutikker.
- 75. *Tilgjengelig i butikker med Midtøsten-produkter og noen helsekostbutikker.