Bakt havregrøt fra Quaker®
oppskrift på baked oatmeal laget med quaker® havre. perfekt for en næringsrik og mettende frokost hver dag. enkelt å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1. 2 kopper hurtigkokte Quaker®-havregryn, ukokt
- 2. 1/3 kopp hvitt sukker
- 3. 3 1/3 kopper fettfri melk
- 4. 1/2 kopp eggeerstatning med plomme
- 5. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 6. 1/3 kopp godt pakket brunt sukker
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp ovnen til 175 grader Celsius. Spray en 20 cm kvadratisk ildfast form med matlagingsspray.
- 22. I en stor bolle, bland havregryn og sukker.
- 33. I en middels stor bolle, bland melk, eggerstatning og vanilje; rør godt. Tilsett i havreblandingen; rør godt. Hell i den forberedte formen.
- 44. Stek i 40 til 45 minutter eller til midten beveger seg litt når du rister formen. Ta ut av ovnen og sett på en avkjølingsrist.
- 55. Strø brunt sukker jevnt over toppen av havregrøten. Bruk baksiden av en skje, og fordel sukkeret forsiktig i et tynt lag over hele overflaten av grøten.
- 66. Sett formen tilbake i ovnen; stek bare til sukkeret smelter, ca. 2 til 3 minutter.
- 77. Still inn ovnen på grill (broil). Grill 3 tommer fra varmen til sukkeret bobler og blir lett brunt, 1 til 2 minutter. (Pass på nøye for å unngå brent. Det kan være nødvendig å snu formen.)
- 8Server i skåler.