Tunge (oksetunge)
oppskrift og tips for å tilberede lengua (oksetunge). lær hvordan du lager saftig og smakfullt kjøtt med enkle steg. perfekt for helgefesten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 storfe-tunge
- 2. 1 stor løk, hakket, delt
- 3. 2 fedd hvitløk
- 4. 3 ss salt
- 5. 1 hel jalapeño, uten stilk
- 6. 3 hele tomater
- 7. 2 hele jalapeños, uten stilk
- 8. 2 ss vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 11. Plasser tungen, halvparten av den hakkede løken, hvitløksfeddene, 3 spiseskjeer salt og en jalapeño i en stor gryte. Fyll på med vann til det dekker tungen med flere centimeter, og kok opp over høy varme. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til og la det småkoke til det er veldig mørt, ca. 3 til 4 timer. Ta tungen opp av vannet og la den avkjøle. Sett til side kokevannet. Når tungen er avkjølt, fjern den seige ytterhuden, og riv kjøttet i biter med to gafler.
- 22. Kok opp en stor kjele med vann over høy varme. Tilsett hele tomater og to jalapeñoer; la det koke til grønnsakene er møre. Ha grønnsakene i en blender og kjør til en jevn puré. Varm opp vegetabilsk olje i en stor stekepanne over middels varme. Rør inn løken, og la den surre til den har blitt myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
- 33. Når løken er myk, rør inn den revne storfeten og tomatsalsaen. La det småkoke under omrøring av og til, og hell deretter i 2 kopper av det reserverte kokevannet. La det koke og rør til væsken har fordampet, og kjøttet er fuktig og smakfullt, ca. 20 minutter.