
Italiensk ovnsbakt blomkål
Lær hvordan du lager italiensk ovnsbakt blomkål med en smakfull krydderblanding. En rask og enkel oppskrift for sunn og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 hodekål, delt i buketter
- 2. 1 stor rød paprika, skåret i 3-4 cm biter
- 3. 1 rød løk, skivet
- 4. 1/2 kopp hakket fersk dill
- 5. 3 spiseskjeer balsamicoeddik
- 6. 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 7. 2 teskjeer olivenolje
- 8. salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Bland blomkål, paprika, løk, dill, balsamicoeddik, hvitvinseddik og olivenolje i en stor, forseglet pose; rist posen for å fordele jevnt. La det marinere i kjøleskapet i 1 til 2 timer, snu posen av og til.
- 22. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
- 33. Åpne posen og krydre med salt og pepper; forsegl posen igjen og rist for å fordele krydderet. Hell innholdet i en ildfast form på 23x33 cm.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen til det er mørt, ca. 30 minutter, og rør av og til.