Italiensk ovnsbakt blomkål

Italiensk ovnsbakt blomkål

Lær hvordan du lager italiensk ovnsbakt blomkål med en smakfull krydderblanding. En rask og enkel oppskrift for sunn og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 hodekål, delt i buketter
  • 2. 1 stor rød paprika, skåret i 3-4 cm biter
  • 3. 1 rød løk, skivet
  • 4. 1/2 kopp hakket fersk dill
  • 5. 3 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 6. 2 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 7. 2 teskjeer olivenolje
  • 8. salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland blomkål, paprika, løk, dill, balsamicoeddik, hvitvinseddik og olivenolje i en stor, forseglet pose; rist posen for å fordele jevnt. La det marinere i kjøleskapet i 1 til 2 timer, snu posen av og til.
  2. 22. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
  3. 33. Åpne posen og krydre med salt og pepper; forsegl posen igjen og rist for å fordele krydderet. Hell innholdet i en ildfast form på 23x33 cm.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen til det er mørt, ca. 30 minutter, og rør av og til.