Opp-ned pærekake med ingefær og pepperkakekrydder
oppskrift på en deilig opp ned pære ingefærkake med fruktig pære og krydret ingefær. perfekt som dessert eller til kaffen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 1/2 kopper hvetemel
- 2. 1 1/2 teskjeer natron
- 3. 2 teskjeer malt kanel
- 4. 2 teskjeer malt ingefær
- 5. 1 teskje malt nellik
- 6. 1/2 teskje salt
- 7. 1/4 kopp smør
- 8. 1/4 kopp brunt sukker
- 9. 1 (ca. 820 gram) boks med pærehalvdeler, godt drenert
- 10. 1/2 kopp hvitt sukker
- 11. 1/2 kopp smør, myknet
- 12. 1 egg
- 13. 1 kopp sirup (melasse)
- 14. 1 kopp varmt vann
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). I en bolle, bland forsiktig mel, natron, kanel, ingefær, nellik og salt til det er godt blandet.
- 22. Smør 1/4 kopp smør i en 25 cm springform, sett den i ovnen, og la smøret smelte i ett eller to minutter. Strø jevnt over det smeltede smøret med brunt sukker. Tørk pærene med kjøkkenpapir, og del hver pære i 3 skiver på langs. Legg pæreskivene i en spiral på toppen av det brune sukkeret. Uten å forstyrre skivene, spray innsiden av formen med kokespray.
- 33. Pisk hvitt sukker og 1/2 kopp smør i en bolle med elektrisk mikser til det er kremaktig; pisk inn egget, og bland deretter inn melasse. Bland melblandingen inn i melasseblandingen, og rør til slutt inn det varme vannet. Hell røren i springformen over pæreskivene.
- 44. Stek kaken i den forvarmede ovnen til en kniv satt inn i midten kommer ut ren, ca. 45 til 50 minutter.
- 55. La kaken avkjøle helt i formen før den snus opp ned på et serveringsfat og formen fjernes.