Kylling marinert i rømme – versjon II
Lær hvordan du lager saftig og smakfull sour cream marinated chicken med vår enkle oppskrift. Perfekt til hverdagsmiddag eller fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper rømme
- 2. 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 3. 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 4. 2 teskjeer sellerisalt
- 5. 2 teskjeer paprika
- 6. 1/2 teskje salt
- 7. 1/2 teskje malt svart pepper
- 8. 4 fedd hvitløk, finhakket
- 9. 12 kyllingbrysthalvpar med ben, uten skinn
- 10. 1 ¾ kopper tørre brødsmuler
- 11. 1/3 kopp smør
Fremgangsmåte
- 11. Marinere: I en stor, ikke-porøs glassform eller bolle, bland rømme, sitronsaft, Worcestershire-saus, sellerisalt, paprika, salt, pepper og hvitløk; bland godt. Tilsett kyllingbrystene og vend dem godt i rømmedekselet. Dekk til formen eller bollen og la det marinere i kjøleskapet i minst 8 timer, eller over natten.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 33. Ha brødsmuler i en flat skål eller bolle. Ta kyllingen ut av marinaden og kast marinaden. Vend kyllingen i brødsmulene slik at den blir godt dekket, og legg den i to lett smurte, ildfaste former på 23x33 cm. I en liten kjele eller panne, smelt smør og fordel det jevnt over kyllingen.
- 44. Stek ved 175 grader C (350 grader F) i 60 til 70 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt, mørt på gaflen og saften renner klart.