Biff med Marsalasaus

Biff med Marsalasaus

Lær hvordan du lager saftig steak med rik Marsala-saus. En enkel og smakfull rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund (ca. 450 gram) tykt, benfri sirloinbiff
  • 2. matlagingsspray
  • 3. 1 kopp skivede sopp
  • 4. 1/2 kopp skivet løk
  • 5. 1/3 kopp tørr Marsala
  • 6. 1/4 kopp vann
  • 7. 2 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 8. 1 1/2 teskje storfekraft
  • 9. en klype malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnens grille, og plasser ovnracket omtrent 7,5 centimeter fra varmekilden.
  2. 22. Trim fett fra biffen. Plasser biffen på en kald grillepanne; grill i 5 minutter. Vend, og grill til ønsket stekegrad – 3 til 7 minutter ekstra for sjelden, 8 til 10 minutter ekstra for medium.
  3. 33. Lag sausen mens biffen koker. Smør en liten kjele med matlagingsspray, og tilsett sopp og løk; kok og rør til de er møre. Rør inn Marsala-vin, vann, persille, storfekraft og pepper. La det småkoke, uten lokk, til væsken er redusert til ¾ kopp, omtrent 4 minutter.
  4. 44. Skjær biffen i skiver, og server med Marsala-saus.