
Marengs I
Lær hvordan du lager perfekte meringue i med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til pynt. Enkel å lage og deilig å spise!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 2. 2 spiseskjeer maisstivelse
- 3. 1/2 kopp vann
- 4. 3 eggehviter
- 5. 1/4 teskje salt
- 6. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 7. 5 spiseskjeer hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 225 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
- 22. I en liten kjele blandes 2 spiseskjeer sukker og maisstivelse. Rør godt, og visp deretter inn vann. Kok opp på middels varme, mens du rører konstant, til blandingen er tykk og klar. Ta av varmen og la den avkjøles.
- 33. I en stor bakebolle blandes eggehviter, salt og vaniljeekstrakt. Pisk til myke topper dannes. Tilsett gradvis 5 spiseskjeer sukker, og pisk godt etter hver tilsetning.
- 44. Fortsett å piske eggehvitblandingen mens du sakte heller inn maisstivelsessirupen. Pisk til stive topper dannes.
- 55. Fordel marengsen over paien, eller bruk en sprøyte med stor tipp til å forme ønskede figurer på et bakepapirkledd stekebrett.
- 66. Stek i den forvarmede ovnen i 12 minutter, eller til marengsen er gyllenbrun.