
Spansk tortilla
lær hvordan du lager en autentisk tortilla espanola, en deilig spansk omelett med poteter og løk. enkel oppskrift for en smakfull forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer olivenolje
- 2. 4 store poteter, skrellet og skåret i terninger
- 3. 1 hvit løk, hakket
- 4. 1/2 pund chorizopølse, uten skinn og smuldret (valgfritt)
- 5. salt og pepper etter smak
- 6. 5 egg
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor, non-stick stekepanne på middels-lav varme. Stek poteter og løk i oljen i omtrent 15 minutter. Rør inn chorizo, hvis ønskelig; kok i ytterligere fem minutter, eller til potetene er møre og lett brune, og kjøttet er kokt. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 22. Pisk eggene sammen i en stor bolle. Hell potet- og løkblandingen i eggene, og bland godt.
- 33. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor, non-stick stekepanne på middels-lav varme. Fordel forsiktig blandingen jevnt over bunnen av pannen. La det koke uten å røre i omtrent 10 minutter. Plasser deretter en stor tallerken over pannen, og snu pannen for å overføre eggeblandingen til tallerkenen. Den kokte siden bør være gyllenbrun. Forsiktig skyv tortillaen tilbake i pannen, og stek den andre siden i 5 til 10 minutter.