Spansk tortilla

Spansk tortilla

lær hvordan du lager en autentisk tortilla espanola, en deilig spansk omelett med poteter og løk. enkel oppskrift for en smakfull forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 4 store poteter, skrellet og skåret i terninger
  • 3. 1 hvit løk, hakket
  • 4. 1/2 pund chorizopølse, uten skinn og smuldret (valgfritt)
  • 5. salt og pepper etter smak
  • 6. 5 egg

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor, non-stick stekepanne på middels-lav varme. Stek poteter og løk i oljen i omtrent 15 minutter. Rør inn chorizo, hvis ønskelig; kok i ytterligere fem minutter, eller til potetene er møre og lett brune, og kjøttet er kokt. Krydre med salt og pepper etter smak.
  2. 22. Pisk eggene sammen i en stor bolle. Hell potet- og løkblandingen i eggene, og bland godt.
  3. 33. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor, non-stick stekepanne på middels-lav varme. Fordel forsiktig blandingen jevnt over bunnen av pannen. La det koke uten å røre i omtrent 10 minutter. Plasser deretter en stor tallerken over pannen, og snu pannen for å overføre eggeblandingen til tallerkenen. Den kokte siden bør være gyllenbrun. Forsiktig skyv tortillaen tilbake i pannen, og stek den andre siden i 5 til 10 minutter.