Hello Fresh Mobile Banner
Biff av kortrevede ribbe, Sauerbraten

Biff av kortrevede ribbe, Sauerbraten

Lær hvordan du lager den perfekte beef short ribs sauerbraten. En klassisk rett som kombinerer mørt kjøtt med syrlige smaker. Enkel oppskrift for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 pund storfe short ribs
  • 2. salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 3. 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 4. 1 ½ kopper vann
  • 5. ⅔ kopp eplesidereddik
  • 6. ⅔ kopp rødvinseddik
  • 7. 12 einerbær
  • 8. 9 hele nellikspiker
  • 9. 2 laurbærblader
  • 10. 1 spiseskje salt
  • 11. ½ teskje nykvernet svart pepper
  • 12. 1 kopp kaldt vann
  • 13. 2 spiseskjeer smør
  • 14. 1 stor løk, hakket
  • 15. 2 stilker selleri, hakket
  • 16. 1 gulrot, hakket
  • 17. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 18. 1 kopp vann
  • 19. 1 kopp kyllingkraft
  • 20. 2 spiseskjeer hvitt sukker, eller etter smak
  • 21. ½ kopp knuste pepperkaker
  • 22. 1 spiseskje balsamicoeddik
  • 23. salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Krydre short ribs med salt og svart pepper på begge sider. Varm opp olje i en tykkbunnet stekepanne over middels høy varme. Kok short ribs i porsjoner, snu dem et par ganger, til de er brune på alle sider, ca. 10 minutter per porsjon. Ta short ribs ut av pannen og legg dem i en stor plastboks med lokk mens du lager marinaden.
  2. 22. Hell 1 ½ kopp vann, eplesidereddik og rødvinseddik i den varme pannen og la det småkoke. Kok opp og rør om, skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av pannen. Tilsett einerbær, nellikspiker og laurbærblad, og krydre med salt og svart pepper. Ta av varmen og hell i 1 kopp kaldt vann. Hell marinaden over short ribs og sett i en isbad til de er avkjølt, ca. 30–40 minutter. Dekk til og la det marinere i kjøleskapet i 24 timer.
  3. 33. Smelt smør i en stor, tykkbunnet gryte eller en nederlandsk ovn over middels varme. Kok opp og rør inn løk, selleri og gulrot i det smeltede smøret til grønnsakene er myke, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk og kok i 1 minutt. Legg de marinerte short ribs oppå løkblandingen. Hell resten av marinaden fra plastboksen i gryten og rør inn 1 kopp vann, kyllingkraft og sukker.
  4. 44. La det småkoke over middels høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk på lav varme i 3–4 timer, til kjøttet er mørt og kan deles med en gaffel. Ta kjøttet ut på et fat. Kast einerbær, nellikspiker og laurbærblad. Strø løkblandingen over kjøttet, og la den reserverte kokevæsken bli igjen i pannen.
  5. 55. Sett gryten med den gjenværende kokevæsken på middels høy varme. Kvern gingersnaps i en food processor til fin konsistens og rør det inn i væsken i pannen. Rør inn balsamicoeddik og la det koke opp, og la det redusere og tykne i ca. 20 minutter, mens du skummer av fett. Krydre med salt etter smak. Sil sausen gjennom en finmasket sikt, øs den over kjøttet, og server.