pølsesaus

pølsesaus

Lær hvordan du lager en deilig sausagedressing som passer perfekt til frokost, lunsj eller middag. Enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1/2 (12 ounces) pakke ferske tranebær
  • 2. 1 pund pølse
  • 3. 6 kopper brødterninger
  • 4. 1 kopp krydret tørr brødsmuler
  • 5. 1 middels løk, hakket
  • 6. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 7. 1 teskje hakket frisk persille
  • 8. 1/2 teskje hakket frisk oregano
  • 9. 1/2 teskje hakket frisk salvie
  • 10. 1 klype frisk timian
  • 11. 1/3 teskje sellerifrø
  • 12. 1/4 teskje revet ingefær
  • 13. 1/2 teskje salt
  • 14. 1/3 teskje malt svart pepper
  • 15. 2 kopper redusert natrium kyllingkraft
  • 16. 1/2 kopp hakkede valnøtter
  • 17. 1/2 kopp hakket appelsin med skallet på

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg tranebær i en middels stor kjele med nok vann til å dekke, og kok opp. Kok bare til skinnene sprekker. Sil av, og avkjøl.
  2. 22. Legg pølse i en stor, dyp stekepanne. Kok over middels høy varme til den er jevnt brun. Sil av, og avkjøl.
  3. 33. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  4. 44. Bland tranebær, pølse, brødterninger, tørre brødsmuler, løk og hvitløk i en middels stor ildfast form. Krydre med persille, oregano, salvie, timian, sellerifrø, ingefær, salt og pepper. Rør inn kyllingbuljong til ønsket konsistens. Bland inn valnøtter og appelsin.
  5. 55. Stek i 25 minutter i den forvarmede ovnen, til overflaten er sprø og lett brunet.