
Eggplanter med pesto
oppdag hvordan du lager deilige eggplants med pesto. en smakfull forrett eller siderett som er enkel å lage og perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp olivenolje til steking
- 2. 2 store auberginer, delt på langs
- 3. en klype salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 4. 1/4 kopp ferske basilikumblader
- 5. 3 fedd hvitløk, finhakket
- 6. 2 spiseskjeer pinjekjerner
- 7. 2 spiseskjeer ferskrevet Parmesanost
- 8. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje til pesto
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnens grille og plasser ovnracket omtrent 15 centimeter fra varmekilden.
- 22. Varm opp 1/2 kopp olivenolje i en stekepanne på middels varme. Mens oljen varmes, skjær kryssende snitt i 'kjøttet' av auberginehalvdelene, vær forsiktig så du ikke piercer skinnet. Dette gjør at varmen og oljen trenger bedre inn. Krydre auberginen lett med salt og pepper; legg forsiktig auberginehalvdelene i den varme oljen, med skinnsiden opp, og stek til de er gyldne, ca. 10 minutter. Snu auberginehalvdelene og stek ytterligere 2 til 3 minutter. Ta dem ut og la dem renne av på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
- 33. Lag pesto ved å blende basilikum, hvitløk, pinjekjerner, Parmesanost og omtrent halvparten av extra virgin olivenolje i en blender på lav hastighet til det er jevnt. Hell sakte resten av olivenoljen i blenderen mens den kjører, for å få en glatt konsistens.
- 44. Plasser auberginehalvdelene i en grillpanne med skinnsiden ned. Smør pesto over auberginen.
- 55. Stek auberginen under grillen til pestoen begynner å boble, ca. 7 til 10 minutter.