
Brun riskrem
oppskrift på brown rice pudding, en kremet og næringsrik dessert laget av fullkornsris. perfekt for en sunn og mettende avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper kremfløte
- 2. 1 1/4 kopper vann
- 3. 1/2 kopp kortkornet brunt ris
- 4. 1/4 teskje salt
- 5. 1/2 kopp rosiner (valgfritt)
- 6. 3 eggeplommer
- 7. 1/4 kopp hvitt sukker
- 8. 1/2 teskje malt kanel
- 9. 1 spiseskje smør, myknet
- 10. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp den tunge fløten, vannet, den brune risen og saltet i en kjele; skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke til væsken er helt absorbert, omtrent 80 minutter. Vend inn rosinen i blandturen og fortsett å koke til rosinen blir myk og fyldig, omtrent 10 minutter til.
- 22. Visp eggeplommene, sukkeret og kanelen sammen i en bolle; hell sakte over i kjelen med risen mens du rører. Kok opp og rør til blandturen tykner, omtrent 6 minutter. Ta av varmen og rør inn smøret og vaniljeekstrakten.