Hello Fresh Mobile Banner
Brun riskrem

Brun riskrem

oppskrift på brown rice pudding, en kremet og næringsrik dessert laget av fullkornsris. perfekt for en sunn og mettende avslutning på måltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper kremfløte
  • 2. 1 1/4 kopper vann
  • 3. 1/2 kopp kortkornet brunt ris
  • 4. 1/4 teskje salt
  • 5. 1/2 kopp rosiner (valgfritt)
  • 6. 3 eggeplommer
  • 7. 1/4 kopp hvitt sukker
  • 8. 1/2 teskje malt kanel
  • 9. 1 spiseskje smør, myknet
  • 10. 2 teskjeer vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp den tunge fløten, vannet, den brune risen og saltet i en kjele; skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke til væsken er helt absorbert, omtrent 80 minutter. Vend inn rosinen i blandturen og fortsett å koke til rosinen blir myk og fyldig, omtrent 10 minutter til.
  2. 22. Visp eggeplommene, sukkeret og kanelen sammen i en bolle; hell sakte over i kjelen med risen mens du rører. Kok opp og rør til blandturen tykner, omtrent 6 minutter. Ta av varmen og rør inn smøret og vaniljeekstrakten.