
Fransk Tartiflette
Lær hvordan du lager den autentiske french tartiflette med poteter, ost og bacon. Perfekt for en smakfull middag på vinteren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 store poteter, skrellet og skivet
- 7 skiver bacon, hakket
- 1 spiseskje smør
- 1 stor løk, skivet
- 1/4 kopp hvitvin
- 2 spiseskjeer crème fraîche
- 1 (8 unser) rund Reblochon-ost
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann over høy varme. Tilsett potetene, reduser deretter varmen til middels-lav, dekk til, og la småkoke til de er møre, omtrent 20 minutter. Sil av vannet og la potetene dampe tørre i ett eller to minutter.
- 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Smør en 20 cm (8-tommers) kvadratisk ildfast form.
- 3Wokstek bacon i en stekepanne over middels høy varme i omtrent 5 minutter. Ta ut baconet; hell av baconfettet. I samme panne, smelt smøret, tilsett løkene, og la det koke og røre til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Returner baconet til pannen, tilsett vinen, og la det småkoke til mesteparten av vinen har fordampet. Ta av varmen.
- 4Legg halvparten av potetene i den forberedte formen; fordel deretter halvparten av baconblandingen over potetene. Legg lagvis resten av potetene, og fordel deretter crème fraîche over dem. Tilsett den resterende halvparten av baconblandingen. Skjær av skorpen fra Reblochon-osten, skjær den i tynne skiver, og legg skivene jevnt over toppen av gratengen.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til osten er smeltet og har fått en lett brunfarge, ca. 15 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak, og server varm.