
Ekte eggenudler
Lær hvordan du lager ekte eggnudler hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt til wok, supper og asiatiske retter. Enkel å følge og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1, 2 kopper durumhvete mel
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje bakepulver
- 3 egg
- vann etter behov
Fremgangsmåte
- 1Bland mel, salt og bakepulver. Rør inn egg og nok vann til at deigen blir formbar. Elt deigen til den er fast. Rull den til en ball og del den i fire deler. Bruk en av kvartene av gangen, og kjevle ut til ca. 3 mm tykkelse, bruk mel på både underlag og kjevle for å unngå at det setter seg fast. Løft opp og rull fra den ene enden til den andre. Kutt rullen i strimler på ca. 1 cm bredde. Nudelene bør være omtrent 10–13 cm lange, avhengig av hvor tynne de ble først. La dem tørke i 1 til 3 timer.
- 2Kok som vanlig pasta, eller, i stedet for å tørke først, kok dem ferske. Sørg for at vannet koker og pass på at de ikke setter seg fast. Det krever øvelse å gjøre dette riktig.