
Kyllingbryst fylt med geitost, basilikum og soltørkede tomater
oppskrift på fylt kyllingbryst med kremet geitost, frisk basilikum og søte soltørkede tomater. enkel og smakfull middagsrett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp geitost
- 1/2 kopp (pakket) avrent, grovhakket soltørkede tomater på olje
- 1 ss finhakket sjalottløk
- 1 ts finhakket hvitløk
- 3 eller 4 ferske basilikumblader, skåret i tynne strimler
- 4 kyllingbryst på 5 gram uten ben og skinn
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 ss olivenolje
- 1/4 kopp smør
- 2 ss sitronsaft
- Ferske basilikumblader, skåret i tynne strimler
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 375 grader F. I en middels stor bolle, bland geitost, tomater, sjalottløk, hvitløk og de 3 til 4 basilikumbladene.
- 2Bruk en liten skarp kniv og arbeid med én kyllingbryst av gangen, og lag et 5 cm langt horisontalt snitt i den tykkeste siden av kyllingbrystet. Beveg kniven frem og tilbake i snittet for å danne en lomme. Fordel osteblandingen i lommene. Press kantene sammen og fest med en tannpirker for å forsegle. Krydre kyllingen med salt og pepper.
- 3Varm opp olje i en stor, ovnsfast stekepanne over høy varme. Legg i kyllingen med skinnsiden ned; stek i 3 minutter eller til skinnet er brunt. Snu kyllingen og sett pannen i ovnen. Stek til kyllingen er gjennomstekt (170 grader F), ca. 10 minutter.
- 4I mellomtiden, smelt smør i en tykk liten kjele over middels varme. Ta av varmen og rør inn sitronsaft. Skjær kyllingen i skiver og legg på et serveringsfat. Hell sitronsmør over kyllingen. Pynt med ekstra basilikum.