En gryte thailandske risnudler

En gryte thailandske risnudler

lær hvordan du lager smakfulle thai-style riz nudler i én gryte. enkel oppskrift for en rask og eksotisk middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss maisstivelse
  • 1 ½ ss vann
  • 6 kopper kyllingbuljong
  • 2 ½ ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss chilihvitløkssaus (for eksempel Sriracha®), eller mer etter smak
  • 2 ts vegetabilsk olje
  • 2 ts fersk ingefær, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts malt koriander
  • 1 (450 g) pakke tykke risnudler
  • 1 kopp skivet zucchini
  • 1 kopp skivet rød paprika
  • 2 kokte kyllingbryst, skåret i 2,5 cm store biter
  • ¼ kopp knuste peanøtter (valgfritt)
  • ¼ kopp hakket fersk koriander (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Rør maisstivelse og vann sammen i en liten bolle til det er glatt. Hell kyllingbuljong i en stor kjele og rør inn maisstivelsesblandingen, soyasaus, fiskesaus, riseddik, chilihvitløkssaus, vegetabilsk olje, ingefær, hvitløk og koriander i buljongen. Dekk til og kok opp.
  2. 2Legg risnudler i den kokende sausen, skru ned varmen til middels, og la det småkoke til nudlene er møre, ca. 5 til 10 minutter. Rør inn squash, rød paprika og kylling i sausen. Kok opp igjen, dekk til, og la det småkoke til grønnsakene akkurat blir møre, ca. 5 minutter til.
  3. 3Ta kjelen av varmen og la den stå, dekket, i 5 minutter for å tykne. Server med hakkede peanøtter og koriander som garnityr.