
En gryte thailandske risnudler
lær hvordan du lager smakfulle thai-style riz nudler i én gryte. enkel oppskrift for en rask og eksotisk middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss maisstivelse
- 1 ½ ss vann
- 6 kopper kyllingbuljong
- 2 ½ ss soyasaus
- 1 ss fiskesaus
- 1 ss riseddik
- 1 ss chilihvitløkssaus (for eksempel Sriracha®), eller mer etter smak
- 2 ts vegetabilsk olje
- 2 ts fersk ingefær, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ts malt koriander
- 1 (450 g) pakke tykke risnudler
- 1 kopp skivet zucchini
- 1 kopp skivet rød paprika
- 2 kokte kyllingbryst, skåret i 2,5 cm store biter
- ¼ kopp knuste peanøtter (valgfritt)
- ¼ kopp hakket fersk koriander (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Rør maisstivelse og vann sammen i en liten bolle til det er glatt. Hell kyllingbuljong i en stor kjele og rør inn maisstivelsesblandingen, soyasaus, fiskesaus, riseddik, chilihvitløkssaus, vegetabilsk olje, ingefær, hvitløk og koriander i buljongen. Dekk til og kok opp.
- 2Legg risnudler i den kokende sausen, skru ned varmen til middels, og la det småkoke til nudlene er møre, ca. 5 til 10 minutter. Rør inn squash, rød paprika og kylling i sausen. Kok opp igjen, dekk til, og la det småkoke til grønnsakene akkurat blir møre, ca. 5 minutter til.
- 3Ta kjelen av varmen og la den stå, dekket, i 5 minutter for å tykne. Server med hakkede peanøtter og koriander som garnityr.