
Pretzel Dogs
Lær hvordan du lager deilige pretzel dogs hjemme. Enkelt å lage, perfekt som snacks eller forrett. Perfekt for helg eller fest!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 2 (0,25 unser) pakker tørrgjær
- 2 ½ teskjeer hvitt sukker
- 2 kopper varmt vann
- 2 kopper varmt melk
- ½ kopp vegetabilsk olje
- 1 ½ teskjeer salt
- 10 kopper hvetemel
- 2 teskjeer natron
- 2 (16 unser) pakker pølser
- ¼ kopp grovt kosher-salt, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Dryss gjær og sukker over 2 kopper varmt vann i en liten bolle. Vannet skal ikke være varmere enn 40 grader Celsius. La det stå i 20 minutter til gjæren mykner og begynner å danne et kremaktig skum.
- 2Bland gjærblandingen med det varme melken, oljen og saltet i en stor bakebolle; rør godt for å blande. Rør inn halvparten av melet til det ikke er noen tørre områder igjen. Tilsett resten av melet, 1 kopp av gangen, og rør godt mellom hver tilsetting. Deigen skal være moderat fast og litt klissete. Når deigen har samlet seg, heller du den ut på en lett melet overflate og knar den til den er glatt og elastisk, ca. 8 minutter.
- 3Spray en stor bolle med matlagingsspray, legg deigen i bollen og vend den slik at den blir dekket. Dekk med plastfolie eller et lett klede, og la den heve på et lunt sted (20 til 35 grader Celsius) til den har doblet seg i størrelse, ca. 45 minutter.
- 4Etter at deigen har hevet, fyll en stor kjele med ca. 8 kopper vann, 1 ½ teskje salt og natron, og kok opp over høy varme. Mens vannet koker, deler du deigen i 20 biter, omtrent på størrelse med en golfball. Rull hver bit til en 30 cm lang pølse, ca. 4 cm tykk.
- 5Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør lett to bakeplater.
- 6Dypp en stripe av deigen i det kokende vannet med en tang, tell til 5, ta den opp og legg den på et kjøkkenpapir i noen sekunder. Pakk stripen rundt en pølse, legg den på en bakeplate, og strø over grovt salt. Gjenta med resten av deigstrimlene og pølsene.
- 7Stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne, ca. 15–20 minutter.