Krydrede ovnsbakte rotgrønnsaker

Krydrede ovnsbakte rotgrønnsaker

oppdag en enkel oppskrift på ovnsbakte rotgrønnsaker som passer perfekt for høsten. sunn, smakfull og lett å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Olivenoljespray til koking
  • 2. 1 søtpotet, skrelt og delt i 1-tommers biter
  • 3. 1 stor søtpotet, skrelt og delt i 1-tommers terninger
  • 4. 1 pakke frosne rosenkål (10 unser), tint og delt i to
  • 5. 1 løk, delt i to og skivet i tykke skiver
  • 6. 1 pastinakk, skrelt og skivet
  • 7. 3 gulrøtter, delt i store biter
  • 8. 2 ss olivenolje, eller etter behov
  • 9. 1 ts tørket timian
  • 10. 1 ts tørket rosmarin
  • 11. En klype salt
  • 12. Nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Spray et stekebrett med matlagingsspray.
  2. 22. Bland butternut squash, søtpotet, rosenkål, løk, pastinakk og gulrøtter i en stor bolle. Drypp over olivenolje og vend godt slik at alt blir dekket. Tilsett timian, rosmarin, salt og svart pepper; vend igjen. Overfør de dekkede grønnsakene til det forberedte stekebrettet.
  3. 33. Stek grønnsakene i den forvarmede ovnen i 25 minutter; rør om og fortsett å steke til grønnsakene er lett brune og møre, omtrent 20 minutter til.