Marinerte grønnsaker med blanding
Lær hvordan du lager en deilig marinert grønnsaksblanding med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller tilbehør, klar på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/3 kopp hvit eddik
- 2/3 kopp vegetabilsk olje
- 1/3 kopp hakket løk
- 1 teskje hvitt sukker
- 1 teskje salt
- 1 teskje tørket basilikum
- 1 teskje tørket oregano
- 1/8 teskje hvitløkspulver
- 1 (400 gram) boks artisjokkhjerter, drenert og delt i fire
- 1 kopp ferske broccolibuketter
- 1 kopp blomkålbuketter
- 1 kopp skivede gulrøtter
- 1 kopp skivede ferske sopp
Fremgangsmåte
- 1I en liten kjele, visp sammen eddik, olje, løk, sukker, salt, basilikum, oregano og hvitløkskrydder. Kok opp blandingen; dekk til, reduser varmen og la det småkoke i 12 minutter.
- 2I en stor bolle, tilsett artisjokkhjerter, brokkoli, blomkål, gulrot og sopp. Hell eddikblandingen over og vend forsiktig for å dekke alt. Dekk til og la det stå i kjøleskapet i minst 3 timer. Server med en hullsleiv.