Tusenkroneregg

Tusenkroneregg

oppskriften på centipede eggs er en spennende rett for de som vil utforske nye smaker. lær hvordan du lager denne unike retten med våre enkle steg-for-steg instruksjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 pund hvit sjokolade, smeltet
  • 4,3 unser eggehviter
  • 8,7 unser sukker
  • 10 unser smør, romtemperert
  • En skvett amaretto-likør, pluss mer om nødvendig
  • Hakkede ristet mandler, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: 2,5 cm dype sjokoladekapsler i form av en kuppel; sukkerthermometer.
  2. 2Fyll formene med sjokoladen og bank forsiktig på en hard overflate for å slippe ut luftbobler. Hell ut overflødig sjokolade tilbake i den smeltede sjokoladebollen. Skrap av den flate delen av formen for å fjerne overflødig sjokolade. La skjellene avkjøles til de er helt stivnet.
  3. 3Pisk eggehvitene til myke topper. I en liten kjele over middels varme, kok sukkeret til myk kule-temperatur, en sukkertemperaturmåler vil vise 115 grader Celsius (240 grader Fahrenheit). Tilsett det varme sukkeret i eggehvitene. Når blandingen er avkjølt til romtemperatur, tilsett smøret i små biter. Pisk til det er godt blandet og blandingen blir myk og kremaktig. Tilsett likøren, smak til og tilsett mer om nødvendig. Fyll sjokoladekapslene med smørkremen, og legg deretter mandler i til de er nesten fylt opp. Topp med mer smeltet sjokolade, og skrap av overflødig sjokolade igjen, deretter avkjøl for å la det stivne helt.
  4. 4Frigjør sjokoladene fra formene ved forsiktig å banke på formen, med forsiden opp, til de løsner. Server sjokoladene ved romtemperatur.