
Ristet gulrot-hummus
oppskrift på kremet og smakfull hummus laget av ovnsbakte gulrøtter. perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 unser gulrøtter, skrellet og kuttet i 2,5 cm biter
- 3 fedd hvitløk, skrellet og hele
- 2 spiseskjeer pluss 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- Kosher-salt
- Én 425 grams boks kikerter, drenert og skylt
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1/8 teskje cayennepepper
- Rotgrønnsakchips til dipping
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2På et lite stekebrett med kant, bland sammen gulrøtter, hvitløk, 2 spiseskjeer olivenolje og 1/2 teskje salt. Dekk med aluminiumsfolie og stek til gulrøttene og hvitløken er møre og myke, ca. 15 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl til romtemperatur.
- 3Legg gulrøtter, hvitløk og kikerter i en foodprocessor. Puls til de er blandet og litt knust. Tilsett sitronsaft, 1/2 kopp olivenolje, cayennepepper og 1/4 teskje salt. Kjør til jevn og lys oransje puré.
- 4Server med rotgrønnsakchips til dipp.