Ristet gulrot-hummus

Ristet gulrot-hummus

oppskrift på kremet og smakfull hummus laget av ovnsbakte gulrøtter. perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 unser gulrøtter, skrellet og kuttet i 2,5 cm biter
  • 3 fedd hvitløk, skrellet og hele
  • 2 spiseskjeer pluss 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Kosher-salt
  • Én 425 grams boks kikerter, drenert og skylt
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 1/8 teskje cayennepepper
  • Rotgrønnsakchips til dipping

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 2På et lite stekebrett med kant, bland sammen gulrøtter, hvitløk, 2 spiseskjeer olivenolje og 1/2 teskje salt. Dekk med aluminiumsfolie og stek til gulrøttene og hvitløken er møre og myke, ca. 15 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl til romtemperatur.
  3. 3Legg gulrøtter, hvitløk og kikerter i en foodprocessor. Puls til de er blandet og litt knust. Tilsett sitronsaft, 1/2 kopp olivenolje, cayennepepper og 1/4 teskje salt. Kjør til jevn og lys oransje puré.
  4. 4Server med rotgrønnsakchips til dipp.