Panzanella

Panzanella

lær hvordan du lager en klassisk panzanella, en italiensk brødsalat med friske tomater og urter. perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 5 kopper hakkede tomater
  • 2. 1 kopp hakket agurk
  • 3. 1/2 kopp skivet grønn løk
  • 4. 1/2 kopp hakket søt gul paprika
  • 5. 1/2 kopp hakket fersk persille
  • 6. 1/4 kopp hakkede ferske basilikumblader
  • 7. 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 8. 1 1/2 spiseskjeer olivenolje
  • 9. 1/4 teskje malt svart pepper
  • 10. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 11. 4 kopper tertebrød i terninger

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor bolle, bland tomater, agurk, grønn løk, gul paprika, persille og basilikum.
  2. 22. I en liten bolle, visp sammen sitronsaft, olivenolje, salt, nykvernet svart pepper og hvitløk. Hell sitronsaften over tomatblandingen, og vend forsiktig for å dekke. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
  3. 33. I mellomtiden, forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg brødterninger i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i 12 minutter, eller til de er gylne og tørre.
  4. 44. Vend brødterningene med tomatblandingen, og server.