
Panzanella
lær hvordan du lager en klassisk panzanella, en italiensk brødsalat med friske tomater og urter. perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 5 kopper hakkede tomater
- 2. 1 kopp hakket agurk
- 3. 1/2 kopp skivet grønn løk
- 4. 1/2 kopp hakket søt gul paprika
- 5. 1/2 kopp hakket fersk persille
- 6. 1/4 kopp hakkede ferske basilikumblader
- 7. 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 8. 1 1/2 spiseskjeer olivenolje
- 9. 1/4 teskje malt svart pepper
- 10. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 11. 4 kopper tertebrød i terninger
Fremgangsmåte
- 11. I en stor bolle, bland tomater, agurk, grønn løk, gul paprika, persille og basilikum.
- 22. I en liten bolle, visp sammen sitronsaft, olivenolje, salt, nykvernet svart pepper og hvitløk. Hell sitronsaften over tomatblandingen, og vend forsiktig for å dekke. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
- 33. I mellomtiden, forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg brødterninger i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i 12 minutter, eller til de er gylne og tørre.
- 44. Vend brødterningene med tomatblandingen, og server.