Hello Fresh Mobile Banner
Enkel kyllinggryte med eple

Enkel kyllinggryte med eple

oppskrift på en enkel og smakfull kyllinggryte med eple. perfekt for en sunn og rask middag. prøv denne deilige retten i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 3 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelene, skåret i terninger
  • 3. 2 laurbærblader
  • 4. 2 teskjeer salt
  • 5. 1 teskje tørket timian
  • 6. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 7. 1/4 teskje karvefrø
  • 8. 1 kopp hakket rød løk
  • 9. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • 10. 1 stilk selleri, skivet
  • 11. 4 poteter, skåret i terninger
  • 12. 4 gulrøtter, skivet 1/4 tomme tykke
  • 13. 2 pastinakker, skivet 1/4 tomme tykke
  • 14. 3 Macintosh- epler - skrelt, kjernet og hakket
  • 15. 3 kopper kyllingkraft, eller mer etter behov
  • 16. 2 kopper eplecider
  • 17. 1 spiseskje eplecidereddik
  • 18. 1/4 kopp hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olivenoljen i en stor gryte på middels varme; kok kyllingen i den varme oljen til den begynner å bli brun. Tilsett laurbærblad, salt, timian, svart pepper, karvefrø, rødløk, hvitløk, selleri, poteter, gulrøtter, pastinakker, epler, kyllingkraft, eplecider og eplesidereddik i gryten. Det skal være nok væske til å dekke grønnsakene, men ikke mer. Hvis det ikke er nok, tilsett mer kyllingkraft til å dekke grønnsakene.
  2. 22. La blandingen småkoke og kok, rør av og til, til gulrøttene er møre, ca. 30 minutter. Fjern laurbærbladene og pynt med persille før servering.