
Enkel kyllinggryte med eple
oppskrift på en enkel og smakfull kyllinggryte med eple. perfekt for en sunn og rask middag. prøv denne deilige retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer olivenolje
- 2. 3 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelene, skåret i terninger
- 3. 2 laurbærblader
- 4. 2 teskjeer salt
- 5. 1 teskje tørket timian
- 6. 1/2 teskje malt svart pepper
- 7. 1/4 teskje karvefrø
- 8. 1 kopp hakket rød løk
- 9. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 10. 1 stilk selleri, skivet
- 11. 4 poteter, skåret i terninger
- 12. 4 gulrøtter, skivet 1/4 tomme tykke
- 13. 2 pastinakker, skivet 1/4 tomme tykke
- 14. 3 Macintosh- epler - skrelt, kjernet og hakket
- 15. 3 kopper kyllingkraft, eller mer etter behov
- 16. 2 kopper eplecider
- 17. 1 spiseskje eplecidereddik
- 18. 1/4 kopp hakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olivenoljen i en stor gryte på middels varme; kok kyllingen i den varme oljen til den begynner å bli brun. Tilsett laurbærblad, salt, timian, svart pepper, karvefrø, rødløk, hvitløk, selleri, poteter, gulrøtter, pastinakker, epler, kyllingkraft, eplecider og eplesidereddik i gryten. Det skal være nok væske til å dekke grønnsakene, men ikke mer. Hvis det ikke er nok, tilsett mer kyllingkraft til å dekke grønnsakene.
- 22. La blandingen småkoke og kok, rør av og til, til gulrøttene er møre, ca. 30 minutter. Fjern laurbærbladene og pynt med persille før servering.