
Kremet blomkålsuppe med ingefær
Oppdag en kremet blomkålsuppe med ingefær, perfekt for en varmende forrett eller lunsj. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer olivenolje
- 2. 1 liten blomkål, delt i store buketter
- 3. 1 stor løk, skåret i store terninger
- 4. 1 spiseskje smør
- 5. 1 klype sukker
- 6. 3 store hvitløksfedd, tykt skåret
- 7. 1 teskje malt ingefær
- 8. 1/2 teskje malt gurkemeie
- 9. 1/8 teskje safrantråder
- 10. 1/2 teskje cayennepepper
- 11. 3 kopper kyllingkraft, hjemmelaget eller fra kartong eller boks
- 12. 1 1/2 kopper lettrømme (eller helmelk)
- 13. Salt og nykvernet pepper, etter smak
- 14. Pynt: 1 stekt sjøscallop per bolle med suppe*
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje over middels høy varme i en stor, dyp stekepanne til den skinner.
- 22. Tilsett blomkål, deretter løk; stek, rør veldig lite i starten, deretter oftere, til grønnsakene begynner å bli gyldne, ca. 7 til 8 minutter.
- 33. Skru ned varmen til lav og tilsett smør, sukker og hvitløk; fortsett å koke til alle grønnsakene har fått en rik, flekkete karamellfarge, omtrent 10 minutter til.
- 44. Tilsett ingefær, gurkemeie, safran og cayennepepper; fortsett å steke til det dufter godt, 30 sekunder til 1 minutt.
- 55. Hell i buljong; la det småkoke over middels høy varme. Skru ned varmen til lav og la det småkoke, delvis dekket, til blomkålen er mør, ca. 10 minutter.
- 66. Bruk en stavmikser eller en vanlig blender, og kjør til puré til den er veldig glatt, 30 sekunder til 1 minutt. (Hvis du bruker en vanlig blender, vent med å sette på lokket enten ved å fjerne midtstykke i lokket eller ved å løfte en av kantene på lokket. Dekk blenderkannen med et kjøkkenhåndkle. For å 'rense' kannen, hell i litt halvt og halvt, kjør kort, og hell deretter i suppen.)
- 77. Hell tilbake i pannen (eller en suppeterrin); tilsett nok halvt og halvt slik at konsistensen blir som suppe, men fortsatt tykk nok til at garnityr kan flyte på overflaten. Smak til, og tilsett salt og pepper etter behov. Varm opp, server i skåler, pynt og nyt.