
Italiensk pastasalat II
Lær hvordan du lager en deilig italiensk pastasalat med friske ingredienser. Perfekt for sommermåltidet eller som en lett forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pakke rigatoni pasta (ca. 450 g)
- 2. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje, eller etter behov
- 3. 2 røde paprika, renset og hakket
- 4. 1 grønn paprika, renset og hakket
- 5. 2 pint cherrytomater, delt i to
- 6. 3 spiseskjeer hakket hvitløk på glass
- 7. salt og pepper etter smak
- 8. 1 bunt fersk basilikum, hakket
- 9. 1 teskje fersk persille, hakket
- 10. 1 teskje tørket oregano, eller etter smak
- 11. 1 kopp terninger av Asiago-ost
- 12. 1/2 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Bring en stor kjele med lettsaltet vann til kokepunkt. Tilsett pasta, og kok i 8 til 10 minutter, til den er mør. Sil av vannet, og overfør pastaen til en stor bolle. Rør inn nok olivenolje til å dekke, men ikke så mye at det samler seg i bunnen av bollen. Bland inn de røde og grønne paprikaene, tomatene, hvitløken, salt, pepper, basilikum, persille, oregano og Asiago-ost. Bland inn Parmesan-osten. Sett i kjøleskapet til 20 minutter før servering. Hvis pastaen trekker til seg mye av oljen, kan det hende du må tilsette mer. Smak på salaten underveis i tilberedningen; du kan like godt med mer eller mindre av de ulike ingrediensene.