Pho Ga-suppe
Lær hvordan du lager en deilig pho ga suppe hjemme. En smakfull vietnamesisk kyllingsuppe med aromatiske krydder. Perfekt for en varmende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss vegetabilsk olje
- 2. 1 liten gul løk, hakket
- 3. 1 pakke (ca. 225 g) baby bella-sopp, hakket
- 4. 4 fedd hvitløk, finhakket
- 5. 8 kopper vann
- 6. 1 pakke (ca. 200 g) risnudler (som Maifun®)
- 7. 8 ts kyllingbuljong
- 8. 2 kokte kyllingbryst, revet
- 9. 4 grønne løk, hakket
- 10. 1/3 kopp fersk koriander, hakket
- 11. 2 kopper bønnespirer
- 12. 1 lime, delt i båter
- 13. 1 klype Sriracha-saus, eller mer etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp vegetabilsk olje i en stor kjele over middels høy varme; stek løk, sopp og hvitløk til de er møre, ca. 5 til 10 minutter. Tilsett vann, risnudler og kyllingbuljong i løkblandingen; kok opp. Skru ned varmen til lav.
- 22. Bland inn revet kylling, grønn løk og koriander i suppen; la den småkoke i ytterligere 5 minutter. Hell suppen over i serveringsskåler og topp med bønnespirer, en skvis limejuice og Sriracha-saus.