Glutenfri europeisk eplekake
oppskrift på en deilig glutenfri europeisk eplekake. enkel å lage, perfekt for høstsesongen. nyt en smakfull dessert uten gluten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp sorghummel
- 2. 3/4 kopp mandelmel
- 3. 1/4 kopp risemel
- 4. 1/4 kopp tapiokamel
- 5. 1 spiseskje xanthan gum
- 6. 1 teskje malt kanel
- 7. 1 teskje natron
- 8. 1/2 teskje bakepulver
- 9. 1/2 teskje salt
- 10. 1 3/4 kopper hvitt sukker
- 11. 1 kopp vegetabilsk olje
- 12. 3 egg
- 13. 4 små Golden Delicious epler - skrellet, kjernet og hakket
- 14. 1/2 kopp grovhakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form; dryss lett med glutenfritt mel.
- 22. Visp sammen sorghummel, mandelmel, rismel, tapiocamel, xanthan gum, kanel, natron, bakepulver og salt i en bolle.
- 33. Visp sammen sukker, vegetabilsk olje og egg i en separat bolle; rør det inn i melblandingen til det er godt blandet og røren er jevn. Vend inn epler og valnøtter. Hell røren i den forberedte formen og jevn ut.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen til en kniv stukket inn i midten av kaken kommer ut ren, ca. 1 time.