Glutenfri europeisk eplekake

Glutenfri europeisk eplekake

oppskrift på en deilig glutenfri europeisk eplekake. enkel å lage, perfekt for høstsesongen. nyt en smakfull dessert uten gluten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp sorghummel
  • 2. 3/4 kopp mandelmel
  • 3. 1/4 kopp risemel
  • 4. 1/4 kopp tapiokamel
  • 5. 1 spiseskje xanthan gum
  • 6. 1 teskje malt kanel
  • 7. 1 teskje natron
  • 8. 1/2 teskje bakepulver
  • 9. 1/2 teskje salt
  • 10. 1 3/4 kopper hvitt sukker
  • 11. 1 kopp vegetabilsk olje
  • 12. 3 egg
  • 13. 4 små Golden Delicious epler - skrellet, kjernet og hakket
  • 14. 1/2 kopp grovhakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form; dryss lett med glutenfritt mel.
  2. 22. Visp sammen sorghummel, mandelmel, rismel, tapiocamel, xanthan gum, kanel, natron, bakepulver og salt i en bolle.
  3. 33. Visp sammen sukker, vegetabilsk olje og egg i en separat bolle; rør det inn i melblandingen til det er godt blandet og røren er jevn. Vend inn epler og valnøtter. Hell røren i den forberedte formen og jevn ut.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen til en kniv stukket inn i midten av kaken kommer ut ren, ca. 1 time.