Chef Johns Waldorf-salat

Chef Johns Waldorf-salat

Lær hvordan du lager den klassiske waldorf salaten med denne enkle oppskriften fra chef john. Perfekt for sommeren eller som forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Dressing:
  • 2. ¾ kopp majones
  • 3. ¼ kopp crème fraîche
  • 4. Saften av ½ sitron
  • 5. 1 ss finhakket estragon
  • 6. ½ ts hvitt sukker
  • 7. ¼ ts salt
  • 8. 1 klype nykvernet svart pepper
  • 9. 1 klype cayennepepper
  • 10. Salat:
  • 11. 2 store, sprø og søte epler, skåret i ½-toms terninger
  • 12. 1 kopp terninger av sellerirot (ca. ¼ tomme), kort bløtlagt i kaldt vann og godt avrente
  • 13. 1 kopp kuttede, uten kjerner grønne druer
  • 14. ½ kopp ristet valnøttbiter

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp sammen majones, crème fraîche, sitronsaft, estragon, sukker, salt, svart pepper og cayenne i en bolle.
  2. 22. Legg epler, sellerirot, druer og valnøttkjerner i en stor bolle. Vend inn omtrent 1/2 kopp dressing. Tilsett mer dressing etter behov, slik at salatingrediensene er godt dekket, men ikke flyter i dressing. Du trenger kanskje ikke all dressingen.
  3. 33. Server umiddelbart eller dekk til og sett i kjøleskapet i opptil 24 timer.