Chef Johns Waldorf-salat
Lær hvordan du lager den klassiske waldorf salaten med denne enkle oppskriften fra chef john. Perfekt for sommeren eller som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. Dressing:
- 2. ¾ kopp majones
- 3. ¼ kopp crème fraîche
- 4. Saften av ½ sitron
- 5. 1 ss finhakket estragon
- 6. ½ ts hvitt sukker
- 7. ¼ ts salt
- 8. 1 klype nykvernet svart pepper
- 9. 1 klype cayennepepper
- 10. Salat:
- 11. 2 store, sprø og søte epler, skåret i ½-toms terninger
- 12. 1 kopp terninger av sellerirot (ca. ¼ tomme), kort bløtlagt i kaldt vann og godt avrente
- 13. 1 kopp kuttede, uten kjerner grønne druer
- 14. ½ kopp ristet valnøttbiter
Fremgangsmåte
- 11. Visp sammen majones, crème fraîche, sitronsaft, estragon, sukker, salt, svart pepper og cayenne i en bolle.
- 22. Legg epler, sellerirot, druer og valnøttkjerner i en stor bolle. Vend inn omtrent 1/2 kopp dressing. Tilsett mer dressing etter behov, slik at salatingrediensene er godt dekket, men ikke flyter i dressing. Du trenger kanskje ikke all dressingen.
- 33. Server umiddelbart eller dekk til og sett i kjøleskapet i opptil 24 timer.