
Aubergine fylt med kylling og ost
Lær hvordan du lager eggplant fylt med saftig kylling og smeltende ost. Enkel oppskrift for en smakfull hovedrett som passer til hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 auberginer, delt på langs
- 2. 2. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 3. 3. 3 spiseskjeer olivenolje, eller mer etter behov
- 4. 4. salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 5. 5. 6 kokte kyllingbryst, revet
- 6. 6. 1/2 kurv (ca. 280 gram) drueplommetomater, delt i to
- 7. 7. 1/2 pakke (ca. 225 gram) revet Cheddar-Monterey Jack-osteblanding
- 8. 8. 1/4 kopp hakkede vårløk
- 9. 9. 3 spiseskjeer finhakket fersk basilikum
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir eller aluminiumsfolie på et stekebrett.
- 22. Plasser auberginen med snittflaten opp på det forberedte stekebrettet. Strø hvitløk over hver og pensle med olivenolje; krydre med salt og pepper.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til auberginen er nesten mør, ca. 25 til 30 minutter. Tilsett kylling, tomater og Cheddar-Monterey Jack-ost på hver aubergine. Fortsett å steke i ovnen til osten er smeltet, omtrent 10 minutter. Topp hver med vårløk og basilikum.



