Min Cinco de Mayo-chili

Min Cinco de Mayo-chili

Oppdag en enkel og smakfull chilioppskrift perfekt for cinco de mayo. En rett som vil imponere gjestene dine med autentisk smak og enkel tilberedning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund storfekjøtt, karbonadedeig
  • 2. 2 pund svinekjøttdeig
  • 3. 2 store søt løk, hakket
  • 4. 3 store vårløk, hakket
  • 5. 4 store hvitløksfedd, finhakket
  • 6. 2 bokser á 410 gram med ildrøkte hakkede tomater
  • 7. 1 boks á 355 ml med øl (eller flaske)
  • 8. 1/2 kopp chilipulver
  • 9. 1/4 kopp malt spisskummen
  • 10. 2 unser (ca. 56 gram) ildrøkte hakkede grønne chilipepper
  • 11. 2 spiseskjeer maismel
  • 12. 1 stor tørket ancho chili
  • 13. 1,5 cl tequila (en jigger)
  • 14. 6 skiver sylteagurkjalapeño, hakket
  • 15. 1 teskje usøtet kakaopulver
  • 16. 1 teskje salt
  • 17. 1/2 kopp frossen ildrøkt mais
  • 18. 1 boks á 425 gram med svarte bønner, skylt og avrent

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en stor gryte over middels varme. Kok og rør inn storfekjøtt og svinekjøtt i gryten til det er helt brunt, ca. 10 minutter. Sil av så mye fett som mulig fra kjøttet og tilbake til varmen.
  2. 22. Rør inn søt løk, grønn løk og hvitløk i kjøttblandingen; kok og rør til løken er gjennomsiktig, 5 til 7 minutter.
  3. 33. Rør inn tomater, øl, chilipulver, spisskummen, chilipepper, maismel, ancho-chilipulver, tequila, jalapeñopepper, kakaopulver og salt i kjøttblandingen. La blandingen småkoke til tomatene løses opp i væsken, ca. 1 til 2 timer. Rør inn mais og svarte bønner i chilien; fortsett å koke til det er varmt, 10 til 15 minutter.