
Min Cinco de Mayo-chili
Oppdag en enkel og smakfull chilioppskrift perfekt for cinco de mayo. En rett som vil imponere gjestene dine med autentisk smak og enkel tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 pund storfekjøtt, karbonadedeig
- 2. 2 pund svinekjøttdeig
- 3. 2 store søt løk, hakket
- 4. 3 store vårløk, hakket
- 5. 4 store hvitløksfedd, finhakket
- 6. 2 bokser á 410 gram med ildrøkte hakkede tomater
- 7. 1 boks á 355 ml med øl (eller flaske)
- 8. 1/2 kopp chilipulver
- 9. 1/4 kopp malt spisskummen
- 10. 2 unser (ca. 56 gram) ildrøkte hakkede grønne chilipepper
- 11. 2 spiseskjeer maismel
- 12. 1 stor tørket ancho chili
- 13. 1,5 cl tequila (en jigger)
- 14. 6 skiver sylteagurkjalapeño, hakket
- 15. 1 teskje usøtet kakaopulver
- 16. 1 teskje salt
- 17. 1/2 kopp frossen ildrøkt mais
- 18. 1 boks á 425 gram med svarte bønner, skylt og avrent
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp en stor gryte over middels varme. Kok og rør inn storfekjøtt og svinekjøtt i gryten til det er helt brunt, ca. 10 minutter. Sil av så mye fett som mulig fra kjøttet og tilbake til varmen.
- 22. Rør inn søt løk, grønn løk og hvitløk i kjøttblandingen; kok og rør til løken er gjennomsiktig, 5 til 7 minutter.
- 33. Rør inn tomater, øl, chilipulver, spisskummen, chilipepper, maismel, ancho-chilipulver, tequila, jalapeñopepper, kakaopulver og salt i kjøttblandingen. La blandingen småkoke til tomatene løses opp i væsken, ca. 1 til 2 timer. Rør inn mais og svarte bønner i chilien; fortsett å koke til det er varmt, 10 til 15 minutter.