
Hjemmelaget granola til frokost
Lær hvordan du lager enkel og smakfull hjemmelaget granola frokostblanding. Perfekt til en sunn start på dagen. Enkel oppskrift for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 4 1/2 kopper havregryn
- 2. 2 kopper sammalt hvete mel
- 3. 1 1/4 kopper honning
- 4. 3/4 kopp hvetegress
- 5. 1/2 kopp hakkede rå cashewnøtter (valgfritt)
- 6. 1/2 kopp hakkede rå mandler (valgfritt)
- 7. 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 8. 1/4 kopp kokosflak (valgfritt)
- 9. 2 spiseskjeer brunt sukker
- 10. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 11. 1 teskje salt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 120 grader Celsius (250 grader Fahrenheit).
- 22. Bland havregryn, mel, honning, hvetekim, cashewnøtter, mandler, vegetabilsk olje, kokos, brunt sukker, vanilje og salt i en stor bolle; fordel blandingen på et bakepapirkledd stekebrett.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen i 15 minutter, rør om, og øk temperaturen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Fortsett å steke til granolaen er gyllenbrun, ca. 10 minutter til. La granolaen avkjøle helt før den oppbevares i en lufttett beholder.