Havregryns-muffins med sjokoladebiter

Havregryns-muffins med sjokoladebiter

Lær hvordan du lager deilige havregrynsjokoladechip muffins. Enkel oppskrift for en sunn og smakfull frokost eller snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper hurtigkokte havregryn
  • 1 1/4 kopper melk
  • 1 egg
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 3/4 kopp pakket brunt sukker
  • 3/4 kopp semisøte sjokoladebiter
  • 1 kopp hakkede pecannøtter
  • 1 1/4 kopper hvetemel
  • 4 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland havregryn og melk, og la det stå i 15 minutter. Forvarm ovnen til 205 grader C (400 grader F). Smør hver grop i en muffinsform med 12 former.
  2. 2Rør inn egg, olje, ½ kopp brunt sukker, sjokoladeknapper og ½ kopp pekannøtter i havre- og melkeblandingen.
  3. 3Bland mel, bakepulver og salt. Tilsett havre- og melkeblandingen i melblandingen, og rør forsiktig til det akkurat er fuktig. Fyll hver grop i muffinsformen to tredjedeler full. Strø resten av brunt sukker og pekannøtter over toppene.
  4. 4Stek ved 205 grader C (400 grader F) i 20 til 25 minutter.