
Bedre enn en restaurant: ostefondue
Lær hvordan du lager en fantastisk ostefondue som overgår restaurantopplevelsen. En enkel og smakfull oppskrift for hyggelige kvelder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 fedd hvitløk, lett knust
- 2. 1 kopp Sauvignon Blanc-vin
- 3. 8 unser Gruyère-ost, revet
- 4. 8 unser Cheddar-ost, revet
- 5. 1 spiseskje allsidig mel
Fremgangsmåte
- 11. Hell nok vann i en stor kjele til det er et par centimeter dypt. Sett en stor rustfri stålskål oppå kjelen for å lage et vannbad. Legg hvitløksfedd i skålen og skru varmen under vannbadet til middels; kok til hvitløken er duftende og varm, 2 til 3 minutter.
- 22. Hell vin i skålen; kok til det er duftende, 2 til 3 minutter. Ta hvitløken ut av vinen og kast den.
- 33. Bland Gruyère-ost, Cheddar-ost og mel i en bolle; tilsett gradvis i vinen mens du rører kontinuerlig. Kok og rør i blandingen til osten er smeltet og blandingen er jevn, 2 til 3 minutter.