Bedre enn en restaurant: ostefondue

Bedre enn en restaurant: ostefondue

Lær hvordan du lager en fantastisk ostefondue som overgår restaurantopplevelsen. En enkel og smakfull oppskrift for hyggelige kvelder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 fedd hvitløk, lett knust
  • 2. 1 kopp Sauvignon Blanc-vin
  • 3. 8 unser Gruyère-ost, revet
  • 4. 8 unser Cheddar-ost, revet
  • 5. 1 spiseskje allsidig mel

Fremgangsmåte

  1. 11. Hell nok vann i en stor kjele til det er et par centimeter dypt. Sett en stor rustfri stålskål oppå kjelen for å lage et vannbad. Legg hvitløksfedd i skålen og skru varmen under vannbadet til middels; kok til hvitløken er duftende og varm, 2 til 3 minutter.
  2. 22. Hell vin i skålen; kok til det er duftende, 2 til 3 minutter. Ta hvitløken ut av vinen og kast den.
  3. 33. Bland Gruyère-ost, Cheddar-ost og mel i en bolle; tilsett gradvis i vinen mens du rører kontinuerlig. Kok og rør i blandingen til osten er smeltet og blandingen er jevn, 2 til 3 minutter.