Bakte, moste pastinakker

Bakte, moste pastinakker

oppskrift på bakt persillerotmoses, en deilig og sunn siderett med kremet konsistens og fyldig smak. perfekt for en enkel middag eller som tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 pund pastinakk, skrelt og skåret i 1/2-tommers biter
  • 2. 1/4 pund smør, smeltet
  • 3. 1/4 kopp sherry
  • 4. 1/4 kopp kremfløte
  • 5. 1 teskje salt
  • 6. 1 teskje hvitt sukker
  • 7. 1/4 kopp brødsmuler, eller etter smak
  • 8. 2 spiseskjeer smør, delt i små biter, eller mer etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg pastinakk i en stor kjele og dekk med vann; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la småkoke til de er møre, ca. 20 til 30 minutter. Sil av vannet og la pastinakkene avkjøle litt.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  3. 33. Mos pastinakkene sammen med smeltet smør, sherry, kremfløte, salt og hvitt sukker i en bolle til det er jevnt. Fordel blandingen i en ildfast form og strø over brødsmuler; legg smørbiter på toppen.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen til det er gyllent, ca. 25 til 30 minutter.