
Bakte, moste pastinakker
oppskrift på bakt persillerotmoses, en deilig og sunn siderett med kremet konsistens og fyldig smak. perfekt for en enkel middag eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 pund pastinakk, skrelt og skåret i 1/2-tommers biter
- 2. 1/4 pund smør, smeltet
- 3. 1/4 kopp sherry
- 4. 1/4 kopp kremfløte
- 5. 1 teskje salt
- 6. 1 teskje hvitt sukker
- 7. 1/4 kopp brødsmuler, eller etter smak
- 8. 2 spiseskjeer smør, delt i små biter, eller mer etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Legg pastinakk i en stor kjele og dekk med vann; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la småkoke til de er møre, ca. 20 til 30 minutter. Sil av vannet og la pastinakkene avkjøle litt.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 33. Mos pastinakkene sammen med smeltet smør, sherry, kremfløte, salt og hvitt sukker i en bolle til det er jevnt. Fordel blandingen i en ildfast form og strø over brødsmuler; legg smørbiter på toppen.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen til det er gyllent, ca. 25 til 30 minutter.