Makhani Murgh (Smørkylling)

Makhani Murgh (Smørkylling)

Lær hvordan du lager makhani murgh, også kjent som butter chicken, med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag. Kjøkkenhåndverkerens guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss vegetabilsk olje
  • 2. 2 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelar, i terningar
  • 3. 8 grønne kardemommekapsler
  • 4. 10 nellikspiker, lett knuste
  • 5. 10 hele svarte pepperkorn
  • 6. 1 (1/2 tomme) kanelstang
  • 7. 3 serranoserpere
  • 8. 2 ts ingefærpasta
  • 9. 2 ts hvitløkpasta
  • 10. 1 boks (425 g) knuste tomater
  • 11. 1 1/4 kopper vann
  • 12. 1 1/2 ts paprika
  • 13. 1 1/2 ts tørkede fenikkelfrøblader
  • 14. 1/2 ts salt
  • 15. 1 ss smør, myknet
  • 16. 1/2 kopp krem

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp oljen i en stekepanne over middels varme; kok og rør kyllingen i den varme oljen til den er helt brunet, ca. 5 minutter. Sett til side.
  2. 22. Pakk kardemommekapsler, nellik, pepperkorn og kanelstang inn i osteklede og fest med strikk eller twist-tie.
  3. 33. Bland serranoserpene, ingefærpasta og hvitløkpasta i en blender til en jevn masse; tilsett de knuste tomatene og blend igjen til alt er godt blandet. Hell blandingen over i en kjele; tilsett vann, paprika og krydderposen. Kok opp blandingen; skru ned varmen og la det småkoke til væskemengden har redusert til omtrent halvparten.
  4. 44. Tilsett den brunede kyllingen i væsken og rør om. Dekk til kjelen og la det småkoke til kyllingen ikke lenger er rosa i midten, ca. 15 minutter. Rør inn salt og fenegreekfrø, og la det småkoke i ytterligere 5 minutter.
  5. 55. Fjern krydderposen og kast den. Rør inn smør og fløte i blandingen; la det småkoke til smøret er helt smeltet, 3–4 minutter.
  6. 6Server varm.