
Makhani Murgh (Smørkylling)
Lær hvordan du lager makhani murgh, også kjent som butter chicken, med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag. Kjøkkenhåndverkerens guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ss vegetabilsk olje
- 2. 2 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelar, i terningar
- 3. 8 grønne kardemommekapsler
- 4. 10 nellikspiker, lett knuste
- 5. 10 hele svarte pepperkorn
- 6. 1 (1/2 tomme) kanelstang
- 7. 3 serranoserpere
- 8. 2 ts ingefærpasta
- 9. 2 ts hvitløkpasta
- 10. 1 boks (425 g) knuste tomater
- 11. 1 1/4 kopper vann
- 12. 1 1/2 ts paprika
- 13. 1 1/2 ts tørkede fenikkelfrøblader
- 14. 1/2 ts salt
- 15. 1 ss smør, myknet
- 16. 1/2 kopp krem
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp oljen i en stekepanne over middels varme; kok og rør kyllingen i den varme oljen til den er helt brunet, ca. 5 minutter. Sett til side.
- 22. Pakk kardemommekapsler, nellik, pepperkorn og kanelstang inn i osteklede og fest med strikk eller twist-tie.
- 33. Bland serranoserpene, ingefærpasta og hvitløkpasta i en blender til en jevn masse; tilsett de knuste tomatene og blend igjen til alt er godt blandet. Hell blandingen over i en kjele; tilsett vann, paprika og krydderposen. Kok opp blandingen; skru ned varmen og la det småkoke til væskemengden har redusert til omtrent halvparten.
- 44. Tilsett den brunede kyllingen i væsken og rør om. Dekk til kjelen og la det småkoke til kyllingen ikke lenger er rosa i midten, ca. 15 minutter. Rør inn salt og fenegreekfrø, og la det småkoke i ytterligere 5 minutter.
- 55. Fjern krydderposen og kast den. Rør inn smør og fløte i blandingen; la det småkoke til smøret er helt smeltet, 3–4 minutter.
- 6Server varm.