
Søt rabarbrakrisp
oppskrift på søt rabarbragrøt - en deilig og enkel dessert med frisk rabarbra, perfekt for sommer og høst. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. Krust:
- 2. 1 kopp hvetemel
- 3. 1 kopp brunt sukker
- 4. 3/4 kopp havregryn
- 5. 1/2 kopp smør, smeltet
- 6. 1 teskje malt kanel
- 7. 4 kopper hakket rabarbra
- 8. Saus:
- 9. 1 kopp vann
- 10. 1 kopp hvitt sukker
- 11. 2 spiseskjeer maisstivelse
- 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 22. Bland mel, brunt sukker, havregryn, smør og kanel i en bolle til det blir smuldrete; trykk det ned i bunnen av en 23 x 23 cm stor ildfast form. Fordel rabarbraen jevnt over bunnen.
- 33. Rør vann, sukker, maisstivelse og vaniljeekstrakt sammen i en kjele over middels lav varme; kok opp, rør av og til, til det blir tykt og klart, ca. 5–10 minutter. Hell sausen over rabarbraen.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen til toppen er stivnet, ca. 1 time.