Søt rabarbrakrisp

Søt rabarbrakrisp

oppskrift på søt rabarbragrøt - en deilig og enkel dessert med frisk rabarbra, perfekt for sommer og høst. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. Krust:
  • 2. 1 kopp hvetemel
  • 3. 1 kopp brunt sukker
  • 4. 3/4 kopp havregryn
  • 5. 1/2 kopp smør, smeltet
  • 6. 1 teskje malt kanel
  • 7. 4 kopper hakket rabarbra
  • 8. Saus:
  • 9. 1 kopp vann
  • 10. 1 kopp hvitt sukker
  • 11. 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 12. 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 22. Bland mel, brunt sukker, havregryn, smør og kanel i en bolle til det blir smuldrete; trykk det ned i bunnen av en 23 x 23 cm stor ildfast form. Fordel rabarbraen jevnt over bunnen.
  3. 33. Rør vann, sukker, maisstivelse og vaniljeekstrakt sammen i en kjele over middels lav varme; kok opp, rør av og til, til det blir tykt og klart, ca. 5–10 minutter. Hell sausen over rabarbraen.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen til toppen er stivnet, ca. 1 time.