
Hjemmelaget bacon
Lær hvordan du lager ditt eget bacon hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for frokost eller som smakstilsetning i ulike retter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 180 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 1,4 kg hel svinekjøtt fra buken
- 2. 1 spiseskje røkt paprika
- 3. 1 spiseskje kosher-salt
- 4. 1 spiseskje malt svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader F (95 grader C).
- 22. Krydre svinekjøttet med paprika, salt og pepper. Pakk svinekjøttet tett inn i aluminiumsfolie to ganger. Legg det på et stekebrett og stek i den forvarmede ovnen i 2 ½ timer. Slå av ovnen; la kjøttet hvile i ovnen i 1 time. Ta kjøttet ut av ovnen, la det være innpakket i aluminiumsfolie, og sett det i kjøleskapet i minst 8 timer eller over natten.
- 33. Fjern svinekjøttet fra folien og skjær det på tvers av fibrene i ½ cm tykke skiver. Arbeid i porsjoner og stek skivene i en non-stick panne over middels varme til de er gylne og sprø, ca. 6 til 8 minutter per skive.