
Befylte okseklubber med kortreiste bein
Lær hvordan du lager møre og smakfulle beef short ribs som smøres med en rik saus. Perfekt for en helgemiddag eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp olivenolje
- 4 pund storfekjøtt med bein (short ribs)
- salt og pepper etter smak
- 1 kopp hvetemel
- 2 kopper hakket løk
- 1 kopp hakket selleri
- 1 kopp hakkede gulrøtter
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 3 laurbærblad
- 1 spiseskje tørket timian
- 1 kopp rødvin
- 8 kopper storfekraft
- 1/4 kopp hakket frisk persille
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en stor gryte over middels høy varme. Krydre ribbeina med salt og pepper etter smak, og vend dem i melet. Stek ribbeina i oljen i små porsjoner, og tilsett mer olje etter behov, for å brune kjøttet. Dette bør ta 2 til 3 minutter per porsjon. Sett ribbeina til side.
- 2I samme gryte, tilsett løken og stek i 2 minutter. Tilsett selleri og gulrøtter, og stek i ytterligere 1 minutt. Krydre med salt og pepper etter smak, og rør inn hvitløk, laurbærblader og timian, og kok i 1 minutt til.
- 3Deglaser gryten med rødvin, og skrap opp alle bitene som har satt seg i bunnen. Tilsett kraften, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke. Legg i ribbeina og la det småkoke i 2 timer, til sausen tykner. Rør inn persillen og server.