
Gulrotkake
Lær hvordan du lager en deilig og saftig gulrotkake med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffen eller som dessert for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper hvitt sukker
- 2 kopper hvetemel til allsidig bruk
- 1 teskje salt
- 2 teskjeer malt kanel
- 1 teskje natron
- 1 ½ kopper vegetabilsk olje
- 4 egg
- 3 kopper revne gulrøtter
- 1 kopp hakkede valnøtter
- 1 (85 gram) pakke kremost
- ¼ kopp piskefløte
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 ½ kopper siktet melis
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en rund kakeform på 23 eller 25 cm i diameter.
- 2Bland sukker, mel, salt, kanel, natron og olje. Bruk en elektrisk mikser og pisk inn eggene ett om gangen. Rør inn gulrøttene og valnøttene. Hell røren i den forberedte kakeformen.
- 3Stek ved 175 grader C (350 grader F) i 1 time og 20 minutter. Merk: Denne kaken kan også lages i to runde kakeformer på 23 cm, bare juster steketiden til 40 minutter.
- 4For å lage glasur: Bland kremost og krem med en elektrisk mikser. Tilsett vanilje og melis. Glasuren kan smøres på kaken mens den fortsatt er litt varm.