Gulrotkake

Gulrotkake

Lær hvordan du lager en deilig og saftig gulrotkake med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffen eller som dessert for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 kopper hvitt sukker
  • 2 kopper hvetemel til allsidig bruk
  • 1 teskje salt
  • 2 teskjeer malt kanel
  • 1 teskje natron
  • 1 ½ kopper vegetabilsk olje
  • 4 egg
  • 3 kopper revne gulrøtter
  • 1 kopp hakkede valnøtter
  • 1 (85 gram) pakke kremost
  • ¼ kopp piskefløte
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 ½ kopper siktet melis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en rund kakeform på 23 eller 25 cm i diameter.
  2. 2Bland sukker, mel, salt, kanel, natron og olje. Bruk en elektrisk mikser og pisk inn eggene ett om gangen. Rør inn gulrøttene og valnøttene. Hell røren i den forberedte kakeformen.
  3. 3Stek ved 175 grader C (350 grader F) i 1 time og 20 minutter. Merk: Denne kaken kan også lages i to runde kakeformer på 23 cm, bare juster steketiden til 40 minutter.
  4. 4For å lage glasur: Bland kremost og krem med en elektrisk mikser. Tilsett vanilje og melis. Glasuren kan smøres på kaken mens den fortsatt er litt varm.