
Kylling Korma II
Lær hvordan du lager en deilig chicken korma ii, en kremet og smaksrik indisk gryte. Enkel oppskrift for en mettende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp cashewnøtter, halve
- 1/4 kopp kokende vann
- 3 hvitløksfedd, skrelte
- 1 (1/2 tomme) stykke fersk ingefærrot, skrelt og hakket
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 laurbærblader, smuldret
- 1 stor løk, finhakket
- 1 teskje malt koriander
- 1 teskje garam masala
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 teskje malt gurkemeie
- 1 teskje chilipulver
- 3 uten skinn og bein, kyllingbryst, i terninger
- 1/4 kopp tomatsaus
- 1 kopp kyllingkraft
- 1/2 kopp kremfløte
- 1/2 kopp naturell yoghurt
- 1 teskje maisstivelse, utblandet med like mye vann
Fremgangsmåte
- 1Legg cashewnøtter i en liten bolle, og hell det kokende vannet over nøttene. Sett til side i 15 til 20 minutter. Ha hvitløk og ingefær i en foodprocessor og kjør til det blir glatt; sett til side.
- 2Varm opp olje i wok over middels varme. Kok laurbærbladene i varm olje i 30 sekunder. Rør inn løk, og kok til den er myk, ca. 3 til 5 minutter. Bland inn hvitløk- og ingefærpasta, og krydre med koriander, garam masala, spisskummen, gurkemeie og chilipulver. Rør inn kyllingen, og kok i ca. 5 minutter. Hell i tomatsaus og kyllingkraft. Dekk til, skru ned varmen, og la det småkoke i 15 minutter, av og til under omrøring.
- 3I mellomtiden, legg cashewnøttene, sammen med vannet de ble bløtlagt i, samt fløte og yoghurt i en foodprocessor. Kjør til det blir glatt.
- 4Rør cashewblandingen inn i kyllingen og løken. La det småkoke i 15 minutter, av og til under omrøring. Rør inn maisstivelsesblandingen, og fortsett å koke i 1 til 2 minutter.