Kylling Korma II

Kylling Korma II

Lær hvordan du lager en deilig chicken korma ii, en kremet og smaksrik indisk gryte. Enkel oppskrift for en mettende hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp cashewnøtter, halve
  • 1/4 kopp kokende vann
  • 3 hvitløksfedd, skrelte
  • 1 (1/2 tomme) stykke fersk ingefærrot, skrelt og hakket
  • 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 2 laurbærblader, smuldret
  • 1 stor løk, finhakket
  • 1 teskje malt koriander
  • 1 teskje garam masala
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1 teskje malt gurkemeie
  • 1 teskje chilipulver
  • 3 uten skinn og bein, kyllingbryst, i terninger
  • 1/4 kopp tomatsaus
  • 1 kopp kyllingkraft
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 1/2 kopp naturell yoghurt
  • 1 teskje maisstivelse, utblandet med like mye vann

Fremgangsmåte

  1. 1Legg cashewnøtter i en liten bolle, og hell det kokende vannet over nøttene. Sett til side i 15 til 20 minutter. Ha hvitløk og ingefær i en foodprocessor og kjør til det blir glatt; sett til side.
  2. 2Varm opp olje i wok over middels varme. Kok laurbærbladene i varm olje i 30 sekunder. Rør inn løk, og kok til den er myk, ca. 3 til 5 minutter. Bland inn hvitløk- og ingefærpasta, og krydre med koriander, garam masala, spisskummen, gurkemeie og chilipulver. Rør inn kyllingen, og kok i ca. 5 minutter. Hell i tomatsaus og kyllingkraft. Dekk til, skru ned varmen, og la det småkoke i 15 minutter, av og til under omrøring.
  3. 3I mellomtiden, legg cashewnøttene, sammen med vannet de ble bløtlagt i, samt fløte og yoghurt i en foodprocessor. Kjør til det blir glatt.
  4. 4Rør cashewblandingen inn i kyllingen og løken. La det småkoke i 15 minutter, av og til under omrøring. Rør inn maisstivelsesblandingen, og fortsett å koke i 1 til 2 minutter.