
Urtebakt kalkun med saus fra stekepannen
Lær hvordan du lager en saftig herb roasted turkey med kremet pan gravy. Perfekt for høytidsmåltider og helgefeiringer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (12 pund) kalkun
- 1 spiseskje olivenolje
- 1/4 teskje kosher salt og nykvernet svart pepper
- 1 (26 unse) kartong med Swanson® kyllingbuljong (vanlig eller uten salt)
- 3 spiseskjeer sitronsaft
- 1 teskje tørkede basilikablad, knust
- 1 teskje tørkede timianblader, knust
- 1/4 kopp hvetemel
Fremgangsmåte
- 1Fjern innmaten og halsen fra kalkunens hulrom. Skyll kalkunen i kaldt vann og tørk den forsiktig med et kjøkkenpapir. Bind sammen endene av lårene.
- 2Plasser kalkunen med brystet opp i en rist i en stekepanne. Pensle kalkunen med olje. Krydre med salt og svart pepper. Sett inn et kjøtttermometer i den tykkeste delen av kjøttet, uten å berøre beinet.
- 3Rør ut kraften, sitronsaften, basilikum, timian og 1/8 teskje ekstra svart pepper i en stor bolle. Sett til side 1 3/4 kopper kraft til sausen. Hell resten av kraften over kalkunen.
- 4Stek ved 160 °C (325 °F) i 3 timer, eller til termometeret viser 74 °C (165 °F), og pensle av og til med stekesjyen. Begynn å sjekke om kalkunen er ferdig etter 2 1/2 time.
- 5Ta kalkunen ut av pannen, dekk den til og hold den varm. Skum av eventuelt fett og hell av alt unntatt 1 1/2 kopper av stekesjyen.
- 6Rør den reserverte kraften og melet i en middels stor bolle til blandingen er jevn. Tilsett melblandingen i pannen. Kok opp og rør om over middels varme til blandingen koker og tykner, og skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen. Krydre etter ønske. Server sausen sammen med kalkunen.