
Riskrem med rosenvann
Lær hvordan du lager en deilig risgrøt med rosevann, perfekt som dessert eller frokost. En enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 3 1/2 kopper helmelk, eller mer etter behov
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1/2 kopp hvit ris
- 1 1/2 teskje rosevann
- 1/2 kopp skåldede, skivede mandler
Fremgangsmåte
- 1Kok opp melk og sukker i en kjele; tilsett ris og rør til blandingen igjen begynner å koke. Skru ned varmen og kok til blandingen blir veldig kremete, omtrent 45 minutter. Tilsett mer melk hvis blandingen blir for tykk.
- 2Hell rosenvann i blandingen og rør til det dannes bobler på overflaten. Fjern kjelen fra varmen og la den avkjøle litt. Hell riskremen i en bolle og sett den i kjøleskapet til den er avkjølt, minst 1 time. Server riskremen kald med mandler strødd på toppen.